2024. március 29., péntek

Pénzbírságra ítélték Branislav Vidaković színészt

A belgrádi Felsőügyészség 100 ezer dináros pénzbírságra ítélte Branislav Vidaković színészt, illegálisan birtokolt heroin miatt – írja a Vajdasági RTV.

Ilija Marković másodvádlottat másfél évnyi börtönbüntetésre ítélték, kábítószer forgalmazása miatt, amely súlyosabb büncselekménynek számít.

A tárgyalás kezdetétől fogva Vidaković azt állította, hogy már évek óta fogyaszt heroint. A bíróságról való távozása során azt nyilatkozta, hogy elégedett az ítélettel és a bíróság jó döntést hozott.

Őt és Markovićot még tavaly július 17-én tartóztatták le, melynek során mintegy 20 grammnyi heroint találtak, amely egy egészségügyi védőmaszkban volt elrejtve. Ezt követően a Ford márkájú gépkocsijukba ültek és megpróbáltak megszökni a rendőrök elől.

A színésznek a vračari városrészen lévő lakásának átkutatása során még két darab súlymérőt és további 10 grammnyi kábítószert találtak. A vizsgálat első szakasza során mindkettőjüket kábítószer forgalmazásával vádolták meg, azonban később kiderült, hogy a színész csak személyes fogyasztásra használta a drogot.

A bírósági tárgyalás kezdetén, még februárban Vidaković azt állította, hogy évek óta fogyasztja a heroint, tagadva Marković minden korábbi állítását, miszerint a színész árulta volna a kábítószert és ő csak szállította, amelyért pénzt is kapott.

A tavalyi év decemberének közepén a bíróság elutasította a bűncselekmény elkövetésének elismeréséről szóló egyezményt, amelyet Vidaković a Felsőügyészséggel kötött, mivel nem tartott be minden, a törvényben előírt feltételt.

Amennyiben a bíróság elfogadta volna ezt az egyezményt, akkor a színész ügyét nem tárgyalták volna, hanem a szerződésben foglaltak alapján ítélték volna el.