2021. július 24., szombat

Vučić: A Torlak Intézet Európa egyik legjobb vakcinagyára lesz – VIDEÓ

Aleksandar Vučić elnök és Ana Brnabić kormányfő ma tárgyalásokat folytatott az egészségügyi és más olyan intézmények képviselőivel, amelyek a koronavírus elleni küzdelemben vesznek részt. A kormány részéről a tárgyalásokon még részt vett többek között Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter, Siniša Mali pénzügyminiszter, Darija Kisić Tepavčević munkaügyi miniszter és Mihailo Jovanović, az IT irodájának igazgatója is – írja a Vajdasági RTV.

Mellettük az ülésen részt vett még a Torlak Intézet igazgatója, dr. Vera Stoiljković, dr. Verica Jovanović, a Batut Intézet igazgatója, Sonja Radojević Škodrić, az RFZO igazgatója, Zoran Radojičić belgrádi polgármester és Goran Vesić belgrádi alpolgármester is.

Vučić tegnap elmondta, hogy egy fontos találkozóról van szó, amelyen a védőoltásokról is szó esik majd, ma pedig a részleteket is megtudhattuk.

Az állam összesen 38 millió eurót fektet a Torlak Intézetbe: 18 millió euró a koronavírus, az influenza, a tetanusz valamint a diftéria elleni védőoltások töltésére és csomagolására van előírva, további 20 millió euró pedig a helyiségek berendezésére – ezt maga Aleksandar Vučić mondta. 

Szeretnénk a Torlak Intézetét Európa egyik legjobb oltóanyaggyártó cégévé alakítani – üzente Vučić elnök Instagram-bejegyzésében.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)