2024. április 25., csütörtök

Légy egészséges, eddz velünk!

Ingyenes fitnesz edzéseket szervez nőknek a Szabadkai Sportszövetség

Folytatódik szombaton a Szabadkai Sportszövetség és a Szerbiai Sportszövetség közös Légy egészséges, eddz velünk nevet viselő ingyenes sportprogramja, melyet a szabadkai Ivan Sarić Technológiai Középiskola tornatermében szerveznek meg. A sportfoglalkozásokra nők jelentkezését várják.

Dejan Vuković, a sportszövetség titkára lapunknak nyilatkozva elmondta, a program egy évvel ezelőtt kezdődött, a járvány miatt azonban csak nagyobb szünetekkel szervezhették meg az edzéseket.

– 2020 márciusában tartottuk meg az első foglalkozást, majd a koronavírus miatt elmaradtak az edzések és ősszel folytatódtak. Akkor a járványhelyzet rosszabbra fordult és ismét szünet következett, most pedig ismét folytatódhatnak az edzések, melyeket szombatonként szervezünk meg. Az eddigi tapasztalataink alapján elmondható, hogy a szabadkaiak nagyon várták ezt a programot, több érdeklődő telefonhívást is kaptunk arra vonatkozóan, mikor folytatódhat. A mostani edzéseket Marko Popić edző tartja, aki megfelelő képesítéssel rendelkezik. Ő fel tudja mérni, hogy milyen intenzitásúak legyenek a foglalkozások, ügyel arra, hogy ne legyenek se túl gyengék, se túl nehezek a gyakorlatok – mondta a szövetség titkára.

A program célja az egészséges életmód népszerűsítése, és lehetőséget nyújt a nőknek az ingyenes, aerobik jellegű mozgástechnikák elsajátítására. A tavaszi edzéssorozat első foglalkozása szombaton 8 óra 30 perckor kezdődik.

– Minden bejelentkező hölgy tornaszőnyeget kap a másfél órás edzés idejére, saját váltás sportcipőt és szabadidőruhát kell magukkal hozniuk, illetve a mosolyukat és a jó hangulatukat se hagyják otthon. A járvány miatt meghozott intézkedések okán 40 férőhelyet tudunk biztosítani a jelentkezőknek, mert be kell tartani a személyek közötti kétméteres távolságot. A terembe arcmaszkkal kell belépni, viszont a foglalkozás ideje alatt a jelentkezők levehetik azt – részletezte Dejan Vuković.

A helyfoglalást a sportszövetség telefonszámán tehetik meg az érdeklődők a 024/553-306-os számon, vagy akár személyesen a szervezet irodájában, mely a Jadran épületében található.