2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

A labdabirtoklás nem elég

A Bayern 1:0-ra nyert kedden este a PSG vendégeként a BL-negyeddöntő visszavágóján, de ez nem volt elegendő a bajoroknak a továbbjutáshoz. A párizsiak 3:3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal a legjobb négy közé léptek, mindez azt jelenti, hogy a Bajnokok Ligája modern kori történelmében továbbra is a Real Madrid az egyetlen csapat, amely meg tudta védeni a címét (2016, 2017, 2018). A rangadón a Bayern végig mezőnyfölényben játszott, többet birtokolta a labdát, de ezúttal hiányzott az átütő erő a támadásoknál, és a németek nem voltak olyan veszélyesek, mint egy hete az első meccsen. Hansi Flicknek sérülés miatt több kulcsjátékosát is nélkülöznie kellett, a csatársorban pedig Choupo-Moting kevésnek bizonyult. A találkozó egyetlen gólját mégis a kameruni szerezte a 40. percben. A másik oldalon Pochettino ezúttal is Neymar és Mbappé robbanékonyságára támaszkodott, amely Di Mária munkájával kiegészülve elégnek bizonyult. Bár a párizsiaknál rezgett a léc, a franciák is számos veszélyes helyzetet teremtettek, és csak Neueren múlt, hogy a PSG nem lőtt gólt. A meccs lényegét talán Neymar foglalta össze legjobban: „Birtokolhatod a labdát, amennyit akarod, de ez olyan, mint mikor egy srác egész este beszélget egy lánnyal, majd jön valaki más, aki öt perc után hazaviszi.” Más kérdés, hogy a brazil részéről egy kicsit korai ilyen nagyképűen nyilatkozni, hiszen a PSG sem a BL-t, sem a bajnokságot nem nyerte még meg…

Az este másik találkozóját semleges pályán, a sevillai Ramón Sánchez Pizjuánban rendezték. A Chelsea és a Porto második összecsapását végül a portugálok nyerték. A bírói ráadásban Taremi lőtt káprázatos ollózós gólt, de 2:1-es összesítéssel így is az angolok jutottak elődöntőbe.

BL, negyeddöntő, visszavágó: PSG–Bayern 0:1 (tj. a PSG 3:3-mal, idegenben szerzett több góllal), Chelsea–Porto 0:1 (tj. a Chelsea 2:1-gyel).