2024. április 25., csütörtök

Domingo támogatásával jutott mesterzongorához Balázs-Piri Soma

A Virtuózok komolyzenei tehetségkutató korcsoportgyőztese, a 16 esztendős Balázs-Piri Soma évek óta elszántan gyűjtött egy mesterzongorára, a tévéműsorban 2018-ban kapott nyereményét is példamutatóan megőrizte a kitűzött cél elérése érdekében.

A nagyértékű hangszer árának fennmaradó részét végül Plácido Domingo pótolta ki, ezzel segítve a fiatal magyar tehetséget. A Maestro korábban személyesen is ellátogatott Balázs-Piri Soma otthonába, ahol közösen zenéltek, ekkor döntötte el Domingo, hogy segíteni fogja Somát az ifjú zongorista fejlődéséhez szükséges zongora megvásárlásában.

A már számos nemzetközi és országos zongoraversenyen díjazott Balázs-Piri Soma 8 és fél évesen ült először zongorához. Jelenleg a szegedi Király König Péter Zeneiskolában folytat zongoratanulmányokat Sóti Szobonya Emőke vezetésével. 2018-ban lett a Virtuózok tehetségkutató korcsoportgyőztese, 2019-ben miniszteri dicséretben részesült és ő lett Szeged Ifjú Tehetsége, 2020-ban pedig Boros Misi oldalán a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövetévé választották.