2024. április 20., szombat

A szabadúszók a médiában megjelent hírek ellenére, nem tartottak megbeszélést a kormány képviseletével

A médiában megjelent hírek, miszerint az Internetes Dolgozók Egyesülete megtartotta az első megbeszélését a kormánnyal, nem igazak - jelentette be közleményében az egyesület.

A dokumentumból kiderül, hogy a Kurir és a Pink ma megjelentette azt a hírt, hogy a Szabadúszók Egyesülete ülésen vett részt az illetékes minisztériummal, miután a kormány a múlt héten elfogadta a szabadúszók adóztatásáról szóló javaslatot.

A Szerbiai Szabadúszók és Vállalkozók Egyesülete elfogadta a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítására vonatkozó kormányjavaslatot, azonban a kormánytisztviselőkkel csak egyszer találkoztak azóta, egészen pontosan hat hónappal ezelőtt - derül ki a közleményből.

Arra is kitértek, hogy az említett egyesületet teljesen megváltoztatták, így ennek a szövetségnek nincs legitimitása és reprezentativitása a szabadúszók képviseletében.

Szerdán az Internetes Dolgozók Egyesülete meghívót küldött Ana Brnabić miniszterelnöknek, mert úgy vélik, hogy a törvényjavaslat nem megfelelő vagy igazságos az állítólagos adósság kérdésének megoldásában, és hogy nem tartalmaz elfogadható és fenntartható modellt.

Azt kérik, hogy új javaslatot alakítsanak ki közösen, amely méltányos és huzamosabb ideig is fenntartható a szabadúszók számára.