2024. március 29., péntek

Mali: Az állam a gazdaság és a polgárai mellett áll a jövőben is

Siniša Mali pénzügyminiszter kijelentette, hogy ma a kormány elé néhány fontos végzés fog kerülni – írja a B92 hírportál.

Ezek értelmében folytatódik majd a gazdaság és a polgárok támogatására szánt harmadik gazdasági segélycsomag kivitelezése.

Emlékeztetett arra is, hogy a harmadik segélycsomag mintegy kétmilliárd euró értékű és az állam álláspontja, hogy ez jelentős segítséget nyújt a gazdaságnak, megőrzi annak fizetőképességét, a munkahelyeket és támogatja a polgárokat is ezekben a nehéz időkben.

Ez a folytatása a folyamatos támogatásnak és segítségnek a polgárok és a gazdaság számára, annak céljából, hogy enyhítsük a koronavírus okozta következményeket. Az elmúlt évben is két segélycsomagot nyújtottunk, amelyek teljes értéke elérte a mintegy hatmilliárd eurót – mondta Mali a Tanjug hírügynökségnek nyilatkozva.

Kihangsúlyozta, hogy az állam a gazdasága és a polgárai mellett áll, ezt pedig az egész világ előtt bizonyította és bizonyítani is fogja ezekben a nehéz időkben.

Hozzátette, hogy egy külön segélyt is kifizetnek majd az önálló művészeknek, mintegy 500 euró értékben, valamint ugyanennyit kapnak majd az idegenforgalomban és a vendéglátóiparban dolgozók is.

A mai nap folyamán a kormány elé kerül néhány végzés a polgárok kifizetésével kapcsolatosan. Az ország minden felnőtt állampolgárának lehetősége van a harmadik segélycsomag keretein belül 60 euró anyagi segítséget kérni, vagyis kétszer 30 eurót.

A bejelentkezés az idp.trezor.gov.rs linken lesz elérhető, vagy pedig a Trezor Hivatalának hívóközpontján keresztül, április 28-a és május 15-e között.

Az elektronikus úton való bejelentkezés április 28-án kezdődik, míg telefonon keresztül május 5-től lehet jelentkezni, amikor a telefonszámot is közzéteszik majd.

A polgároknak csak egyszer kell jelentkezniük, a kifizetésre pedig két részletben kerül sor, májusban és novemberben.