2024. március 29., péntek

Megtisztítják a folyópartot

A hónap elején átfogó szemétgyűjtési akció kezdődött a Duna partján, azóta rengeteg hulladék gyűlt össze a Horgász-sziget és a futaki töltés közötti szakaszon.

Mira Radenović, a városi tanács környezetvédelemmel megbízott tagja elmondta, hogy az akció azt bizonyítja, hogy kiváló az együttműködés a városi és a tartományi szervek között. A szemétgyűjtési akcióban részt vesz a Vajdaság Vizei Közvállalat és a Vajdasági Erdei Közvállalat, akárcsak a városi Čistoća Köztisztasági Közvállalat is. A hulladékgyűjtési akcióba bekapcsolódott a városi felügyelőség is.

– Az ilyen munkaakciókkal arra szeretnénk felhívni a polgárok figyelmét, hogy jobban kell vigyázniuk a köztisztaságra, városukra és a Duna partjára! Mindenki szeret a Duna partján sétálni vagy kerékpározni, ezért arra kérek mindenkit, hogy a szemetet ne hagyják szanaszét, a hulladéknak a kukában a helye! – figyelmeztetett Radenović. Hozzátette: Immár több mint egy hete tart a szemétgyűjtési akció, és mostanáig megtisztították a Horgász-sziget és a Karin sódergyártó cég közötti területet.

– Az akciónak nincs vége, folytatjuk a hulladék eltakarítását a futaki töltésig, mert Újvidéknek ez a része valódi zöld gyöngyszem. Az a dolgunk, hogy óvjuk a természetet, és a polgároknak felhívjuk a figyelmét a környezetvédelem és a társadalmi kezdeményezés jelentőségére. A tartományi székváros minden része egyformán fontos számunkra – magyarázta a városi tanács környezetvédelmi ügyekkel megbízott tagja.

Temérdek szemét gyűlt össze a Duna partján, a városi és a tartományi közvállalatok közös tisztítási akciójának köszönhetően most ismét élvezhető a természet. A fotó tegnap készült a hajógyár közelében

Temérdek szemét gyűlt össze a Duna partján, a városi és a tartományi közvállalatok közös tisztítási akciójának köszönhetően most ismét élvezhető a természet. A fotó tegnap készült a hajógyár közelében

Radenović elmondta még azt is, hogy mindegyik ilyen jellegű tisztítási akció nagy költségekkel jár, hiszen sokan dolgoznak a hulladék elhordásán, és erőgépeket is üzemeltetnek. Ezeket a költségeket természetesen a polgárok állják, hiszen a városi költségvetésben jelölték meg a finanszírozási tételeket.
– Legyünk megértőek a környezetünkkel szemben, óvjuk meg a rossz szokásainktól, mert így segíthetünk a legjobban az utánunk következő generációknak – véli Radenović.