2024. április 23., kedd

Megnyílik a kerékpáridény

A városi parkolási díjak megfizettetésével megbízott és a városi biciklikölcsönző hálózatot működtetető Parking Servis Közvállalat illetékesei közölték, hogy hétfőtől, április 19-étől ismét bérelhetőek a kerékpárok a hálózat 15 parkolópontján. Ez lesz a 11. NS bike-idény, ugyanis a rendszer immár 11 éve lehetővé teszi az olcsó kerékpározást olyanoknak, akiknek nem áll módjukban, vagy nem akarnak saját kerékpáron közlekedni.

Az idén a Strandnál, a Vojvodina Sport- és Üzletközpont épületénél, a vasútállomásnál, a Szerb Nemzeti Színháznál, az egyetemvárosban, a Heréskertben (Pirosi utca, az ABC központ közelében, valamint a Kornelije Stanković és a Milenko Grčić utcák kereszteződésénél), az Újtelepen (a Jovan Dučić sugárúton), a Limán III városrészben (az egészségháznál és a NIS épületénél), Péterváradon (a Preradović utcában, a postánál), a sétányon, a Futaki utcában (Archibald Reiss kaszárnya), a Zombori, azaz a Pál Pátriárka sugárúton, továbbá a nemrégiben megnyílt, I. Péter király sugárúti (a Kiszácsi utca kereszteződésénél) kölcsönzőben bérelhetünk kerékpárt.

Mindegyik kerékpárkölcsönző automatizált, ez azt jelenti, hogy 24 órán át bérelhetők és vissza is vihetők a bringák.
Az új felhasználók a Parking Servis Közvállalat helyiségeiben (Filip Višnjić utca 47., hétfőtől szombatig 9 és 19 óra között) regisztrálhatnak. Az adatbevitelt követően digitális kártyát kap a felhasználó (ez 600 dinárba kerül), aminek alkalmazásával egy órára 30 dinárért kölcsönözhet biciklit, egész napra pedig 170 dinár a bérleti díj. Idényjegyeket is kínálnak, ezek 1100 dinárba kerülnek, és naponta kétórányi bringabérlést tesznek lehetővé. Az árak a tavalyi árakhoz viszonyítva nem változtak.

Az NS bike honlapján és a Google áruházában is letölthető egy android platformra készített applikáció, amelynek köszönhetően a felhasználó megtudhatja, hol kölcsönözhet biciklit, hány bringa áll rendelkezésre egyes kerékpárkölcsönzőkben. A rendszer információt szolgáltat arról is, hol van szabad hely a kerékpárok leadására. A mobil applikáció minden információt valós időben közöl, minderről bővebben a közvállalat különhonlapján, a www.nsbike.rs címen olvashatunk.