2024. április 23., kedd

Kárpát-medencei Diákok Művészeti Találkozója

Április 21-éig lehet pályázni a munkákkal

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete első alkalommal hirdeti meg a Kárpát-medencei Diákok Művészeti Találkozóját (online formában). Bejelentkezni, illetve munkákkal pályázni a találkozó első körére, amely online formában zajlik, április 21-éig lehet a https://www.vmpe.org.rs/kdmt linken. Éspedig négy művészeti ágban, „kezdés” tematikában. A találkozó gálaműsora pedig a járványügyi helyzet további alakulásának függvényében valósul meg 2021. május 15-én, amelyen a nyertes pályaművek kerülnek bemutatásra.

Az áprilisi TANOM Fejlesztő Program keretében 24-én, szombaton a távoktatás tapasztalatairól Vicsek Annamária, a Szerb Köztársaság Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztériumának államtitkára tart el előadást 10 órától Újvidéken, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének központjában (Bogdan Šuput u. 16). Az érdeklődők a VMPE megújult honlapján, a https://www.vmpe.org.rs/tanom/ tájékozódhatnak a rendezvény részleteiről, illetve ott megtalálják az online jelentkezési lapot is.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az eseményre kizárólag előzetes bejelentkezéssel tudunk résztvevőket fogadni, az egészségügyi előírásoknak megfelelő, korlátozott lélekszámmal. A program élőben is követhető lesz a VMPE Facebook-oldaláról. A GENIUS – a tehetséges diákokért mozgalom keretében kilencedik alkalommal, ezúttal online rendezik meg a tartományi szintű általános és középiskolás diákversenyt, melynek témája a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megfigyelés, kutatás, elemzés. Aki szívesen mérné össze másokkal a tudását, a http://www.fokusz.info honlapon jelentkezzen be a rendezvényre április 26-áig.

Szintén online felületen lesz megtartva a XIV. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság, amelyre április 26-áig lehet jelentkezni a http://www.fokusz.info honlapon.