2024. április 24., szerda

Krivokapić: nem montenegrói tavasz lesz, hanem montenegrói nyár

Ezen a területen állandóan a kontinuitás hiányáról van szó, de Montenegró jelenlegi kormánya folytonosságot akar mutatni a jogállamiság minden elemében. Ez elsősorban a nemzetközi megállapodásokra vonatkozik, de a kormány javítani szeretne azokon az igazságtalanságokon is, melyeket a Montenegróban élő állampolgárok egy része elszenvedett – mondta Zdravko Krivokapić, montenegrói miniszterelnök a Szerbiai RTV Oko című műsorának adott interjújában.

A miniszterelnök elmondta, hogy sokan már a választások óta a kormányának a végét kívánják, azonban, ahogyan fogalmazott, ez a következő elnökválasztásig kitart majd.

Vladimir Leposavić miniszterrel kapcsolatban, akinek a lemondását követelte, Krivokapić elmondta: vitathatatlan, hogy minden ember tévedhet, de Leposavić háromszor is olyan bakit követett el, amelyből egy is elég ahhoz, hogy a miniszterelnök lemondásra kérje fel.

Bár sokan Montenegró destabilizálódását kívánják, Krivokapić megígérte, hogy nem a "montenegrói tavasz" fog bekövetkezni, hanem, mint mondja, a montenegrói nyár, amikor 2019 óta először a érkezhetnek turisták nagyobb számban és élvezhetik a helyi vendéglátást.