2024. április 24., szerda

Szabadka és Palics várja a hazai turistákat

Palics és Szabadka idén a hazai turistákra koncentrál, ugyanis a szezon 2021-ben is igen bizonytalan lesz.

Már most megállapítható, hogy a két városra, idegenforgalmi célpontként, igencsak sokan tekintenek, nagy az érdeklődés.

Szabadka Város Turisztikai Szervezetének igazgatója, Aleksandar Medaković a Vajdasági RTV-nek elmondta, hogy ha a határok megnyílnak, sokan akkor is tanácstalanok lesznek, hogy merre is vegyék az irányt.

Az igazgató részletezte, hogy Szabadka és Palics képes olyan szolgáltatásokat nyújtani, amelyek fontosak lehetnek a turistáknak, ezért most a hangsúlyt a turisztikai kínálat bővítésére és fejlesztésére helyezik. Ezek most csak attól függnek, hogy milyen időjárási feltételek lesznek az elkövetkező időszakban, ugyanis például a gyalogtúrákat, csak a szabadban lehet megszervezni. Előzetes tervek szerint az ingyenes sétákat április 24-étől szervezik meg mindazoknak a turistáknak, akik az ő célpontjaikat választják majd. Minderre szombatonként 13, és szerdánként 10 órakor kerül sor. Az igazgató szerint ez egy igazán szép program a tavaszi időszakra.

Tavaly Szabadka és Palics csak kisebb visszaesést jegyzett a többi szerbiai célállomáshoz képest. Palics turisztikai szempontból hozta a 2019-es év szintjét, amelyben rekordok dőltek meg. A város azzal is büszkélkedhet, hogy Szerbia azon kevés úti céljai közé tartozik, ahol a belföldi turisták száma 30 százalékkal nőtt a pandémia alatt.