2024. március 29., péntek

Engedély az adai függőhídnak

Igor Mirović tartományi kormányfő munkalátogatáson járt Adán

A tartomány 140 millió dinárral járult hozzá Adán a Tisza-híd és a bekötőutak befejezéséhez és felújításához, valamint anyagilag támogatja a wellnessközpont kiépítését, amely az év végéig elkészül – jelentette be kedden Adán Igor Mirović tartományi kormányfő, aki munkalátogatáson járt a Tisza-parti községben. Igor Mirović vajdasági kormányfő a munkatársainak, a tartományi kormány tagjainak és Bilicki Zoltán, Ada polgármestere által vezetett községi küldöttség társaságában megtekintette Adán az épülő wellnessközpontot és az elkészült függőhidat a hozzátartozó úthálózattal.

Az Igor Mirović vezette küldöttség megismerkedett az épülő wellnessközpont terveivel. A tartományi kormányfő megígérte, anyagilag támogatják majd a létesítmény kiépítését

Az Igor Mirović vezette küldöttség megismerkedett az épülő wellnessközpont terveivel. A tartományi kormányfő megígérte, anyagilag támogatják majd a létesítmény kiépítését

– Sikerült rendeznünk az adai híd több éves kalandos sorsát. A híd tizenöt éve számos gonddal, szabálytalansággal, perrel és mindazzal a problémával érkezett meg, ami ezt megelőzte. Mi néhány hónap alatt megoldottuk és kiépítettük a bekötőutakat, illetve felújítottuk a hídszerkezet egyes elemeit 140 millió dinár értékben. Továbbá biztosítottuk a használati engedélyeket a bekötőutak és a híd számára. Néhány hete a híd már teljes egészében a közlekedés szolgálatában áll – nyilatkozott Igor Mirović.

– Ez egyike azoknak a beruházásoknak, amelyeket az előző tartományi vezetőségtől örököltünk. Sok ilyen beruházás volt, amit egyesével sikerült megoldani, és biztosítottuk a lakosságnak a létesítmények zavartalan használatát. Bejártuk az épülő wellnessközpontot is, amely egy gyönyörű parkban található a Tisza-parton Adán. Megbeszéltük, hogy anyagilag is segíteni fogjuk a létesítmény kiépítését. A rövid látogatás alatt két fontos objektumot tekintettünk meg, az egyik már elkészült, a másikat az év végéig befejezzük. Adának van mivel büszkélkednie – közölte Igor Mirović tartományi kormányfő, és bejelentette, hogy folytatják Vajdaság-szerte a megkezdett projektumokat. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi tartománynál nincsenek befejezetlen projektumok és hűtlenül kezelt munkák, mivel egészen máshogyan viselkednek, mint az őket megelőző tartományi kormány, mivel igyekeznek teljesíteni az ígéreteiket és a lakosság elvárásait. Kiemelte, hogy sok munka van más községekben is. Befejezik az új piac építését Nagykikindán, valamint az idén szeretnék befejezni Szabadkán a wellnessközpont és a színház építését, Bocsáron zajlik a felújítása és kibővítése a Hertelendy-kastélynak, amelyet oktatási központnak szánnak az óvodásoknak és a kisiskolásoknak.

A tartományi kormányfő az adai Tisza-hídon – a hídszerkezetet 140 millió dinár értékben újították fel

A tartományi kormányfő az adai Tisza-hídon – a hídszerkezetet 140 millió dinár értékben újították fel

Bilicki Zoltán polgármester Ada község nevében megköszönte Igor Mirovićnak és munkatársainak, hogy támogatták a híd és a bekötőutak befejezését. Elmondta, hogy a híd néhány napja megkapta a használati engedélyt, ezért a lakosság biztonságosan használhatja a létesítményt és a bekötőutakat.