2024. április 19., péntek

Volán mögött: 2,46 ezrelék alkohollal a vérben, hajtási engedély nélkül

Egy ópazovai illetőségű harminc éves sofőr szervezetében 2,46 ezrelék alkoholt mért a szávaszentdemeteri rendőrség. A Fiat márkájú gépjármű vezetője emellett hajtási engedéllyel sem rendelkezett. A szabálysértési bíróságon való meghallgatását követően 220 ezer dináros büntetéssel sújtották - írja a 021 hírportál.

A szávaszentdemeteri közlekedési rendőrség egyébként a hétvége folyamán harminckilenc olyan sofőr ellen intézkedett, akik alkohol hatása alatt vezettek. Ezek közül tizenegy személy vérében több mint 1,2 ezrelék alkoholszintet mértek. Három ópazovai, indiai és ürögi illetőségű gépjármű sofőre ellen tettekk feljelentést az illetékes szabálysértési bíróságon, mivel a szervezetükben több mint két ezrelék alkoholt mértek.

Az említett ópazovai férfihoz hasonlóan Fiat márkájú gépkocsival száguldozott az az ürögi negyvennyolc éves sofőr is, akinek a vérében 2,22 ezrelék alkoholt mértek. A szabálysértési bíró az ő esetében 140 ezer dináros büntetést rótt ki, emellett kilenc hónapig eltiltotta a gépjármű hajtásától és 15 büntetőpontot kapott. Többek között eljárást indítottak egy harminchárom éves indiai illetőségű sofőr ellen is, aki 2,40 ezrelékes véralkoholszinttel próbált úrrá lenni egy Citroën márkájú gépkocsin.

A rendőrség arra kéri a polgárokat, hogy ne vezessenek alkohol hatása alatt és tartsák tiszteletben a közlekedési szabályokat, amellyel a saját és mások biztonságát is megőrzik.