2024. április 25., csütörtök

A NALED és a Szerbiai Posta összefogott az idegenforgalom fellendítéséért

Szerbia turisztikai fejlesztési és helyreállítási tanácsot kap – jelentette be Tatjana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és távközlési miniszter, miután megbeszélést folytatott Violeta Jovanovićtyal, a Helyi Gazdaságfejlesztésért Felelős Nemzeti Szövetség (NALED) végrehajtó igazgatójával és Nebojša Markovićtyal, a Szerbiai Posta végrehajtó igazgatójával.

Az ülésen szó esett idegenforgalmi projekttervekről, továbbá az elektronikus munkavégzés lehetőságeiről is.

Matić elmondta, hogy az idegenforgalom fejlesztésével és helyreállításával foglalkozó leendő tanács középpontjában a fenntartható fejlődés, a helyi turisztikai ügynökségek, és az ezen a téren felismerhető trendek állnak, különös hangsúlyt fektetve az idegenforgalom fontosságára, a gazdasági fejlődés szempontjából.

Az ülésen szóba került még az elektronikus okmányok törvénye, mely az e-igazolást teszi lehetővé, ezzel is megkönnyítve a különböző szolgáltatások igénybevételét, vagy éppen az alkalmazását az üzletek lebonyolításánál.

Fontolóra vették továbbá, hogy a Minisztérium, a NALED, az Eco Network és a Szerbiai Turisztikai Szervezet indítsa el a Turisztikai Galéria projektjét, mely a Szerbiai Posta fiók irodáiban kapna helyet. A kezdeményezés elsősorban a kiállításról szólna, de egyúttal üzleti szolgáltatásként, műhelyeként, oktatási- és rendezvényhelyiségként  is működik majd.