2024. április 20., szombat

Kerékpárút épül Belgrád és Újvidék között

Hétfőn megbeszélést tartott Tomislav Momirović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter és Igor Mirović tartományi kormányfő.

Megemlítették, hogy a Fruška gora-i közúti folyosó kiépítése május első hetében kezdődik.

A tartományi kormányban tartott megbeszélésen a vajdasági és egyéb, országos jelentőségű infrastrukturális projektek megvalósításáról beszéltek. Ilyen téma volt például az Újvidék-Nagybecskerek-Belgrád autópálya projekt dokumentációjának előkészítése, valamint a Zombort és Nagykikindát összekötő útszakasz megvalósítása.  Továbbá az Újvidéktől a magyar határig tartó gyorsvasút projektjéről is beszéltek.

Az ülésen megállapodtak egy munkacsoport megalakításáról, mely Újvidéktől Belgrádig húzódó kerékpárút létesítéséért felel majd. A projektet a két város közti régi úton képzelték el megvalósítani, továbbá szót ejtettek a Péterváradtól Belcsényig tartó, hasonló rendeltetésű út kiépítéséről, melyet az önkormányzatokkal közösen valósítanak majd meg.

Arról is értekeztek, hogy újjá kell majd építeni a Begecset és Palánkát összekötő útszakaszt, mindemellett arról is, hogy az országúthoz kellene kapcsolni az Ópáva-Torontálvásárhely utat is.