2024. március 28., csütörtök

Lomtalanítás három helyi közösségben

A márciusban megkezdett hagyományos tavaszi szemétszállítási akciójának keretében a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat az önkormányzat minden helyi közösségébe kihelyezi azokat a konténereket, amelyekbe a lakosok nagyobb méretű hulladékot helyezhetnek.

Kedden a hajdújárási helyi közösség területén helyezik ki a konténereket. A lakosok az Ifjúság és a Boris Kidrič utca sarkára, a Stipić sorra, a Vasút és az Ifjúság utca sarkára (a vasútvonallal szemben) kihelyezett konténerekbe dobhatják el a szemetet. Ugyanezen a napon Noszán a bolthoz és a hídhoz is kihelyeznek egy-egy tárolót.

Szerdán Királyhalmán a Trgopromet üzlethez, a Kaić fasorhoz helyezik ki a konténereket. Csütörtökön ugyanebben a helyi közösségben a polgárok a vasútállomáshoz, a Buki hídhoz, a felüljáró elé és mögé kitett tárolókhoz vihetik el darabos hulladékukat.

Pénteken a Kisbosznia helyi közösség területén szervezik meg a lomtalanítást. A konténereket a Subotička 12 bolthoz, a Szabadkai utca 65. házszámhoz, a stadionhoz, a hangárral szemben, a Vladimir Nazor utca közepére, a Kucura központhoz és a Kaponyához helyezik ki.

Az akció jövő héten a bajmoki és a misityevói helyi közösségek területén folytatódik.