2024. április 24., szerda

Forgalomkorlátozó oszlopok a város központjában

A szabadkai városi közigazgatás kommunálisügyi, energetikai és közlekedésügyi titkársága közleményt adott ki, amelyben arról értesíti a nyilvánosságot, hogy április tizenötödikétől működésbe helyezik a város központjában, a Korzó bejáratánál és a Városháza mellett elhelyezett süllyedő forgalomkorlátozó oszlopokat.

A titkárság közleménye kitér arra, hogy az erről szóló határozat értelmében a gyalogosövezetekben bármilyen járművel tilos a közlekedés. Ez alól kivételt képeznek azok a járművek, amelyekre vonatkozóan a városi közigazgatás közlekedési ügyekben illetékes szerve jóváhagyja az adott területen való áthaladást vagy megállást. Ezen járművek mindennap 6 és 10 óra között közlekedhetnek a gyalogosövezetben. Az automata süllyedő oszlopok működésbe léptetéséhez a járműveknek az oszlopok elé kell állniuk, és a zöld fényjelzést követően folytathatják útjukat.

A forgalomkorlátozó oszlopok a gyalogosövezetnek a Strossmayer utca, azaz a Városháza díszbejárata, valamint a Đuro Đaković utca felőli bejáratánál találhatóak – áll a közleményben.