2024. április 18., csütörtök

Könyvtár a szabadban

Szabadtéri kulturális programokat szervez Palicson a Szabadkai Városi Könyvtár

Szombaton kezdődött a Szabadkai Városi Könyvtár Könyvtár a szabadban elnevezésű programja a palicsi könyvtár mögötti parkban. Az első foglalkozás témája Palics történelme – a park rendezése – a táj feltérképezése volt, melynek előadója Dragan Rokvić, a könyvtár igazgatója volt.

Az új program keretében a Szabadkai Városi Könyvtár gyerekeknek és felnőtteknek szóló szabadtéri irodalmi esteket, koncerteket és más kulturális eseményeket szervez hétvégente a következő időszakban – tudtuk meg az intézmény igazgatójától.

– A koronavírus miatt kialakult helyzet nem fog egyhamar megváltozni, ezért tudjuk, hogy erre az évre is rányomja bélyegét a járvány. Nagy nyomás nehezedik a kultúrára, ezért olyan modellt kellett kidolgoznunk, amely lehetővé teszi működésünket. Így jött létre a szabadtéri könyvtár ötlete, ami másol már nem számít újdonságnak. Nem lesz könnyű rendbe hozni ezt a helyet, ambícióink nagyok. Szeretnénk egy kis kertet kialakítani, amelybe bazsalikomot, rozmaringot ültetnénk, és itt a gyerekek összekapcsolhatják a növényeket az irodalmi motívumokkal. Sok ötletünk van, azt reméljük, hogy más kulturális intézmények is csatlakoznak majd hozzánk. Már egyeztetünk a Szabadkai Gyermekszínház és a Zeneiskola illetékeseivel is – mondta Dragan Rokvić a program első rendezvényén.