2024. április 19., péntek

Leggazdagabb nők a világon

A leggazdagabb nő a világon címet, 73,6 milliárd dollárral, nem más birtokolja, mint Françoise Bettencourt Meyers, a L'Oreal tulajdonosa. A Forbes leggazdagabbak listáján ő az előkelő 12. helyet foglalja el. A vállalatot édesanyjától, Liliane Bettencourt-tól örökölte, aki 2017-ig volt a cég tulajdonosa. Édesapja André Bettencourt, francia politikus, volt külügyminiszter.

Mivel egyke, ezért a vagyonon nem kellett senkivel sem osztoznia. Françoise nagyon óvja a magánéletét a nyilvánosság elől. 1984 óta házas Jean-Pierre Meyers-szel, és hogy nagyon vallásos és férje miatt ő is áttért a zsidó hitre. Két fia van, Jeanne és Nicholas.

A második leggazdagabb nő jelenleg Alice Walton, aki Sam Walton, a Walmart alapítójának egyetlen lánya. Nettó vagyona 68 milliárd dollár.

A harmadik leggazdagabb nő Jack Bezos volt felesége, Mackenzie Scott, aki 25 év házasság után vált el a világ leggazdagabb emberétől. A válást követően MacKenzie 4 százalékos részesedést kapott az Amazonban.

A lista negyedik helyezettje 44,9 milliárd dollárral Julia Koch, aki 2019-ben elhunyt férjétől örökölte meg a vagyonát.

Yang Huiyan 31,4 milliárd dollárral az ötödik, Jacqueline Mars 28,9 milliárd dollárral a hatodik, Susanne Klatten pedig 25,8 milliárd dollárral a hetedik helyet foglalja el.