2024. április 19., péntek

Elhunyt egy várandós hölgy, aki koronavírusos megbetegedésben szenvedett

I. M.-et (1989) péntek este 19 óra 10 perckor szállították a požarevaci Általános Kórházba, írja a Szerbiai RTV. 

Alhasi és mellkasi fájdalmai voltak, valamint hátfájással is küszködött, továbbá erősen köhögött.

Mint kiderült, a hölgy koronavírusos volt, azonban a kórház nem erősítette meg, hogy a halála a járvány következtében történhetett.

A kórházi közleményből kiderül, hogy a nő öt gyermek anyja volt, valamint négy hónapos terhes. Már a recepción sem volt érezte jól magát, alacsonyt volt a vérnyomása, ezért gyors beavatkozásra volt szükség az életének megmentéséért, jelenti a köztévé.

Sürgősen nőgyógyász, kardiológus, radiológus és sebész vizsgálta meg. A szív és a has ultrahangvizsgálata után a beteg műtéten esett át, ahol gyomorfekély miatt belső vérzést állapítottak meg nála. Az orvosok mindent megtettek a páciens életének megmentése érdekében, de sajnos nem sokkal a műtét után, 22.35-kor a nő elhunyt.

A laboratóriumi vizsgálatokból kiderült, hogy a betegnek 10-szer kevesebb volt a hemoglobinszintje, mint normális esetben, valamint 30-szor kevesebb vörösvérsejtet mutattak ki nála. Mindez azt támasztja alá, hogy a nő rengeteg vért veszthetett, mielőtt az orvosok megkezdték volna a beavatkozást.

Később derült csak ki, hogy a nő férje a koronavírusos megbetegedése miatt tartózkodik elkülönülve a családjától.