2024. április 20., szombat

Vesić: Holnaptól kinyitnak az üzletközpontok

A belgrádi alpolgármester, Goran Vesić kijelentette, hogy minden olyan üzlet megnyitásra kerülhet, amely bevásárlóközpontokban találhatóak, viszont a vendéglátóhelyiségek már nem, kivételt csak azok képeznek, amelyek szabadtéri résszel is rendelkeznek - írja a 24sedam.rs hírportál.

Elmondása szerint a bevásárlóközpontok holnap kinyitnak, de a munkaidejük 22 óráig lesz korlátozva.

Vesić kihangsúlyozta, hogy a bevásárlóközpontok látogatóinak szigorúan be kell tartaniuk az előírásokat.

Ez azt jelenti, hogy szükséges a védőmaszkok viselése, ezt pedig azok ellenőrzik, akiket minden üzletben megbíznak ezzel a feladattal. Ezek a személyek ellenőrzik a vásárlók számát, valamint figyelmeztetik a polgárokat a védőmaszkok viselésére - mondta Vesić.

A bevásárlóközpontok nyitvatartási idejét 22 óráig korlátoztuk, hogy egy helyen ne tartózkodhasson egyszerre sok ember. A polgárok így a munka után is meglátogathatják a bevásárlóközpontokat és elvégezhetik a szükséges vásárlásokat - magyarázta Vesić.

Az alpolgármester minden belgrádi polgárt felszólított az előírások betartására. Elmondta, hogy amennyiben betartják az előírásokat és a tömeges immunizáció is nagyobb mértékben folytatódik, akkor a vendéglátóhelyek zárt részei is kinyitnak.

Belgrád városa mindig is a vendéglátóhelyek nyitásáért szállt síkra, mivel úgy gondoljuk, hogy szükséges a gazdaság működésének és az emberek egészségének megőrzése közti egyensúly fenntartása. A fertőzöttek alacsonyabb száma, valamint a tömrges oltakozásnak köszönhetően kiváló eredményeket értünk el, amely a normális élethez való visszatéréshez vezethet - mondta Vesić.