2024. április 26., péntek

Próba-kisérettségi maszkban

A nyolcadikosok szombaton anyanyelvből és a kombinált teszt feladataiból tették próbára tudásukat

A szerbiai nyolcadikosok szombaton, a próba-kisérettéségi második napján az anyanyelvi és a kombinált tesztet töltötték ki. Az előbbit délelőtt délelőtt 9-től, ez utóbbit pedig 11.30-tól írták meg. A tanulóknak mindkét teszt megoldására 120-120 perc állt a rendelkezésükre. Pénteken és szombaton is az általános iskolákban tartották meg a próba-kisérettségit.

Đurić Kiss Melinda, a szabadkai Október 10. Általános Iskola igazgatónője lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a szombati próba-kisérettségi folyamán is minden rendben folyt az intézményben.

– A tanulók a magyar nyelv és irodalom tesztet nehéznek találták, viszont a kombinált teszt feladataival nem volt gondjuk. Ez utóbbit kevesebb idő alatt oldották meg, mint az anyanyelvi feladatokat. A diákok a délelőtt folyamán nagyon kifáradtak, mivel kevés szünetet kaptak a két tesztírás között. Hosszú nap volt ez számukra – tudtuk meg az igazgatónőtől.

Azt is elmondta, hogy az iskolában a szombati tesztelés során is tiszteletben tartottak minden járványügyi intézkedést és a higiéniai szabályokat is.

A hétvégi próba-kisérettségin a járványügyi intézkedések szerint egy-egy tanteremben legfeljebb 15 diák tartózkodhatott, és emellett ügyelni kellett a tanulók közötti személyi távolság betartására is. A tanulóknak maszkot kellett viselniük a tesztírás közben. A nyolcadikosok csak akkor léphettek be az épületbe, ha megfelelő volt a testhőmérsékletük. Az iskoláknak a tantermek fertőtlenítésére is ügyelniük kellett.

A kisérettségi vizsgákat június 23-án, 24-én és 25-én fogják megtartani.