2024. április 19., péntek

A nőkre alapozó vállalat

Zentán is üzemet nyit az olasz Calzedonia divatcég

A neves olasz, női, férfi- és gyermekalsóneműket, harisnyákat, zoknikat, illetve egyéb alsóruházatot gyártó multinacionális cég a tervek szerint szeptembertől Zentán is elindítja a termelést – hangzott el tegnap a városházán azon a találkozón, amelyen Czegledi Rudolf polgármester, Sztantity Szebasztián gazdasági ügyekért felelős tanácstag, Adriano Zoni, a Calzedonia szerbiai cégcsoportjának igazgatója és Sandra Pejić, a cég humánerőforrás-menedzsere volt jelen.

Az olasz cég 2009 óta van jelen a szerbiai piacon, s azóta termelési egységei vannak Zomborban, Szabadkán, Apatinban, Nagykikindán, valamint Kúlán is, és a termelési kapacitásuk növelése érdekében a közeljövőben Zentán is létesítenek egy üzemet.

– A cégünkben különböző nemzetek képviselői dolgoznak: magyarok, szerbek, olaszok, portugálok, és folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy új munkatársakkal dolgozzunk, fő operátoraink ugyanakkor jórészt a nők közül kerülnek ki – hangsúlyozta ki Adriano Zoni igazgató, aki egyben megjegyezte, hogy ezért a mottójuk is az, hogy az erejük a nőkben rejlik.

A Calzedonia igazgatója úgy fogalmazott, hogy a zentai üzemük megnyitásával a cég történetében újabb fejezet kezdődik, amelyhez komoly reményeket fűznek, és remélik, hogy ez is sikersztori lesz.

Sandra Pejić, a cég HR-menedzsere elmondta, hogy a zentai textilüzemük 160 munkahelyet tud teremteni Zenta község és a környező települések lakosai számára.

– Többnyire hölgyek jelentkezését várjuk, függetlenül attól, hogy milyen munkatapasztalattal, illetve iskolai végzettséggel rendelkeznek, mivel a vállalat a dolgozók számára kétnyelvű, fizetett képzést, kedvező munkafeltételeket, versenyképes fizetést, illetve előrelépési lehetőséget is biztosít – nyilatkozta a HR-menedzser, aki azt is elmondta, hogy április 14-én, szerdán 10 órakor, illetve 21-én, úgyszintén szerdán 16 órától a Zentai Magyar Kamaraszínházban minden érdeklődőt szeretettel várnak a vállalat bemutatójára, ahol részletesebb információk is elhangzanak a céggel, a munkaköri leírásokkal, a jövedelmezési rendszerrel, illetve az előrelépési lehetőségekkel kapcsolatban. Kérdésünkre válaszolva Adriano Zoni elmondta, hogy az üzemüket az egykori textilgyár területén nyitják ki.

A Calzedonia divatmárkát Sandro Veronesi alapította Veronában 1986-ban, azóta pedig mintegy 3000 üzlettel rendelkezik világszerte. A márka a Calzedonia cégcsoport része, amely egyben az Intimissimi, Tezenis, Falconeri, Atelier Emé és a SignorVino márkák tulajdonosa is.