2024. április 25., csütörtök

Százhatvanezer beoltott polgár Újvidéken

Csütörtökön rekordot döntött az oltásra érkezők száma Újvidéken, mára már 160.000-nél is több személyt oltottak be a koronavírus ellen.
Csütörtökön négy vakcina állt rendelkezésre a vásártéri oltóponton, aznap összesen 4175 személy vette fel a koronavírus elleni vakcinát. Nagyjából 70.000-en megkapták már a második dózist is.

Nenad Vukas, az Újvidék Egészségház főtechnikusa elmondta a 021.rs hírportálnak, hogy csütörtökön kisebb torlódás alakult ki az oltóponton, mert 2500-an jöttek azok közül, akik az előzetes egyeztetés alapján a Pfizer vakcinát választották, de ezenkívül még sokan sorban álltak a Sinopharm és az AstraZeneca oltásokért is. Az utóbbiak előzetes időpont-egyeztetés nélkül jelentek meg. A felsoroltakon kívül azok is sorban álltak az oltóponton, akik a második dózisért jöttek.
Vukas kifejtette, hogy pénteken nem számítottak nagyobb torlódásra, hiszen nagyjából az emlékeztető oltásért álltak sorban az emberek, a délutáni órákban pedig az AstraZeneca és a Sinopharm vakcinával oltották azokat, akik előzőleg nem egyeztettek időpontot.

Szombaton továbbra is jelentkezhetnek azok, akik nem egyeztettek előre időpontot, továbbá 2500 olyan személy érkezik, akik az eUprava portálon a Pfizer vakcinát választották.

Az oltási akció kezdete óta Újvidéken csütörtökön vették fel a legtöbben a koronavírus elleni vakcinát

Az oltási akció kezdete óta Újvidéken csütörtökön vették fel a legtöbben a koronavírus elleni vakcinát

– Pénteken Pfizer és a Szputnyik V vakcinákkal azokat oltottuk, akik előzőleg egyeztettek időpontot, az AstraZenecával, valamint a Sinopharmmal pedig azokat, akik meghívó nélkül jöttek. Rajtuk kívül 1200-an jelentkeztek a második védőoltás felvételére. Az eUprava portál szerint szombatra 2500 személyt hívnak be a Pfizer vakcina felvételére, azok pedig, akik nem egyeztettek előre, a Sinopharm oltást választhatják. Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy a második dózisból van elegendő, mindenkinek jut – magyarázta Vukas.
Az Újvidék Egészségház folytatja az oltási akciót Lédincén (Ledinci) és Veterniken is.