2024. március 28., csütörtök

Éljen a vers!

Tegnap két helyszínen, Horgoson és Magyarkanizsán a délelőtti órákban gyűltek össze a gyerekek, akiket pedagógusaik kísértek el, és a művelődési házak vezetői fogadták őket, hogy együtt ünnepeljék a költészetet. A fő cél az olvasás és a versek népszerűsítése volt mindkét helyszínen. Ebbe az iskolák is bekapcsolódtak.
Horgoson Sós Nóra volt a fő szervező, aki elmondta, hogy miért tartották fontosnak ezt az eseményt, melynek a Verskötél elnevezést adták.

– Ebben a rendhagyó világban rendhagyó módon ünnepeltük a horgosiakkal a magyar költészet napját. A helyi Művelődési Ház és a József Attila Könyvtár horgosi fiókkönyvtára szervezésében Verskötél elnevezéssel teregettünk írásokat. Mindenki a kedvenc vagy éppen saját versét készíthette el, írhatta le, rajzolhatta le, nyomtathatta ki, és függeszthette fel a verskötélre. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a látványos programot. Az utcai kiállítás a hétvégén is megtekinthető – mondta a szervező.

Magyarkanizsán a képtár előtt gyülekeztek kora reggel. A gyermekek verseket olvastak fel, illetve kifüggesztették az általuk és más társaik által kézzel leírt verseket. Nadrljanski Tornai Erika, a Művészetek Háza vezetője sikeresnek találta a programot.
– Bekapcsolódtunk a Posztolj verset az utcára! kezdeményezésbe. Bárki hozhatott verset, amelyek magyar költőktől származnak, így tisztelgünk a magyar költészet napja előtt – mondta Nadrljanski Tornai Erika.

Mindkét helyszínen megtekinthetők a versek a hétvégén, valamint még utána is pár napig, a szervezők arra biztatják a járókelőket, hogy álljanak meg egy pillanatra, és olvassanak.