2024. április 25., csütörtök

Ma folytatódik a próba-kisérettségi

A nyolcadikosokra az anyanyelvi és a kombinált teszt feladatai várnak

Ma, szombaton a szerbiai nyolcadikosok az anyanyelvi és a kombinált teszt feladatait töltik ki. A próba-kisérettségi második napján a végzős diákok az első tesztet délelőtt 9-től, a másodikat pedig 11.30-tól írják. A tanulóknak mindkét teszt megoldására 120-120 perc áll a rendelkezésükre. A próba-kisérettségit szombaton is az általános iskolákban tartják meg, azzal, hogy az oktatási intézményeknek ügyelniük kell a járványügyi intézkedések betartására.

Đurić Kiss Melinda, a szabadkai Október 10. Általános Iskola igazgatónője lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a pénteki matematikateszt írása közben minden a legnagyobb rendben folyt.

– Két tanuló kivételével minden nyolcadikos részt vett a tesztíráson. Ők karanténban vannak, és egy későbbi időpontban fogják megírni a teszteket. A matematika próba-kisérettségin semmilyen problémába nem ütköztünk. A nyolcadikosok elmondták, hogy a legtöbben meg tudták oldani az alap- és a középszintű feladatokat, viszont a haladó szintűekkel egy kicsit nehezebben boldogultak. Nagyon remélem, hogy szép eredmények születnek, mivel a diákok teljes mértékben kihasználták a matematikafeladatok megoldására előirányozott időt – tudtuk meg az igazgatónőtől.

Azt is elmondta, az iskolában tiszteletben tartottak minden járványügyi intézkedést és a higiéniai szabályokat is. Mielőtt a diákok beléptek az épületbe, megmérték a testhőmérsékletüket, és fertőtlenítették a kezüket. A tanulókat csoportokra osztották, és a tesztírás közben maszkot viseltek. Ezenkívül a tanulók közötti személyi távolságtartásra is figyeltek.

A próba-kisérettségin a járványügyi intézkedések szerint egy-egy tanteremben legfeljebb 15 diák tartózkodhat, és emellett az iskoláknak a tantermek fertőtlenítésére is ügyelniük kell.