2024. április 25., csütörtök

Hatalmas kamionsor a horgosi határátkelőnél – FRISSÍTETT

Friss értesülések szerint megállapodás született a horgosi kamionosokkal – a nagy felháborodást és kavarodást keltő parkolási díjat a hétfői ülésig nem kell megfizetniük, tehát a határátkelőhelyre kihelyezett sorompót is felemelték.

Az illetékes minisztériumok, a Köztársasági Vagyonügyi Igazgatóság és a fuvarozók képviselőinek találkozójára hétfőn kerítenek sort, melyen megpróbálnak végleges megoldást találni a problémára.

Korábban már hírt adtunk a Nemzetközi Szállítók Egyesülete ma kiadott közleménye alapján arról, hogy járműveiket, valamint a vállalkozók és polgárok áruit visszatartják a horgosi határátkelőn, mivel nem fizetik meg a parkolójegyet egy magáncégnek, amely sorompót helyezett el a területen. Az egyesület vezetőségi tanácsának elnöke, Neđo Mandić a Tanjug hírügynökségnek elmondta, hogy ezért a határon mintegy 300 és 500 kamion várakozik.

Hozzátette, hogy a Terminali SRB vállalat, amely a Magyarországból Szerbiába való belépés felől található, a sorompóját néhány nappal ezelőtt helyezte el.

Az akadályozó sorompókat akkor helyezik ki, amikor „harácsot” fizettetnek meg, amelyet parkolási költségként álcáznak, még akkor is, ha a kamionok nem használják a parkolót – áll az egyesület közleményében.

Kiemelték, hogy miután a vállalat ma megpróbálta átverni a sofőröket, továbbra is folytatja a belépés megfizettetését.

Ezért a terminál teljesen le van zárva, mivel a járművek, amelyek nem használták a parkolót, nem hagyják el azt, ugyanis nem akarnak fizetni egy nem létező szolgáltatásért – hangsúlyozzák a közleményben.

Hamisnak nevezték azokat a híreket is, miszerint a szállítók jelentettek be volna be tüntetést.