2024. április 19., péntek

Két emelettel megtoldják a Dnevnik-házat

A toronyházat „újraöltöztetik”, mellette még egyet építenek

A képviselő-testület tavaly módosította a területrendezési tervet annak érdekében, hogy a Dnevnik napilap épületének helyén a Galens Invest vállalat 12 emeletes objektumot építhessen. A területrendezési tervet a Dnevnik Rt. kérelmére módosították, amely 97 százalékban a Galens tulajdona. Az új épület projekttervezetét a Dnevnik Rt. finanszírozta. A most 10 emeletes Dnevnik épülete 8600 négyzetméternyi területét bővítik ki, a Dnevnik nyomdájának 2 emeletes objektumát, pár kisebb segédlétesítményt és az áramelosztó objektumát lebontják vagy áthelyezik, a befektető tervei szerint az új épület egy részében lakásokat alakítanak majd ki, míg a másik részében irodahelyiségeket létesítenek, összességben 47 ezer négyzetméteren. A Dnevnik épülete 1964-ben épült, az elmúlt évtizedekben mindenki ezt az épületet használta iránytűként olyankor, amikor a környéken akart eligazodni.

1964-ben épült épületet hamarosan megtoldják két emelttel

1964-ben épült épületet hamarosan megtoldják két emelttel

A 021.rs hírportál emlékeztet arra, hogy az épületegyüttes alatt háromszintes, föld alatti garázst is kialakítanak. A szóban forgó, nagyjából 6000 négyzetméteres telek „bépítettsége” most 39,4 százalék, a terv megvalósítása után ez a szám 75 százalékra ugrik majd.

A projekttervezetet most közszemlére bocsájtották, a dokumentumot az Urbanizam közvállalat Lázár cár 3. alatti helyiségeiben, valamint a Búzatér helyi közösség épületében tekinthetik meg a polgárok. Április 19-éig kifogásolhatják a terv megvalósításával kapcsolatos elképzeléseket, a hozzászólásokat írásban kell elküldeniük a városi építkezési- és urbanisztikai igazgatóság címére, amely most az Iskola utca 3.-ban székel.