2024. április 24., szerda
TÖRÖKKANIZSA

Hárommillió dinár a kajakklubnak

Törökkanizsára látogatott a tartományi sportügyi titkár

Csütörtökön délben Törökkanizsán a községházán Radovan Uverić polgármester és Dane Basta, a sporttal és ifjúsággal megbízott tartományi titkár írt alá szerződést a helybeli Obilić kajakklub infrastruktúrájának a fejlesztéséről. A klubban a sportolási feltételek javítására, a már megkezdett infrastrukturális fejlesztések folytatására 3 millió dinárt fordítanak. A beruházás költségeinek harmadát a törökkanizsai önkormányzat fedezi.

– A mai napon Törökkanizsán a polgármesterrel szerződést írtunk alá a kajakklub fejlesztéséről, amelynek értéke hárommillió dinár. A beruházásnak köszönhetően sokat fognak javulni a munkafeltételek a klubban. A csónakok és a többi felszerelés elhelyezése is megoldódik, bővül az edzőterem. A munkálatok már folyamatban vannak, az első fázis kivitelezése elkészült, a támogatással a további építkezés költségeit finanszírozzunk. A polgármesterrel a jövőbeni sportberuházásokról is beszélgettünk – mondta Dane Basta sporttitkár.

Dragan Basta és Radovan Uverić munkatárasaikkal a kajakklubban

Dragan Basta és Radovan Uverić munkatárasaikkal a kajakklubban

– A tartományi kormánnyal és annak titkárságaival fenntartott gyümölcsöző együttműködésnek köszönhetően jelentős támogatáshoz jutott a nagy múltú kajakklub. Az Obilić kajakklub még 1974-ben létesült, azóta folyamatosan dolgoznak, szép számú fiatal sportoló került ki innen. A klub alapítása óta a most folyó felújítási munkálatok az első komolyabb beruházás. A rekonstrukció felöleli a teljes létesítményt, a raktártól az edzőtermen át az öltözőkig. Hosszú távra megoldódnak az edzési feltétek. A közbeszerzés kiírása után a nyár folyamán várható, hogy befejeződnek a munkálatok, és átadhatjuk a fiataloknak a minden igényt kielégítő sportlétesítményt – mondta a polgármester.

A klub elnöke, Dragana Bajić elmondta, hogy harminc gyerek edz a klubban, de eddig gond volt a téli erőnléti edzésekkel. Ha lesz fűtött edzőterem, ez a probléma is megoldódik.