2024. április 23., kedd
EURÓPA-LIGA

Újabb horvát meglepetések?

Ma az Európa-liga küzdelmei is folytatódnak: a legrangosabb kupasorozat után az El-ben is negyeddöntős meccsek kerülnek képernyőre. A végső győzelemre is esélyes Manchester United a Granada vendége lesz. A Vörös Ördögök stabilan tartják a helyüket a Premier League-ben, az előző körben pedig vezetőedzőjük, Ole Gunnar Solskjær előző csapatát, a Moldét ütötték ki. A spanyolok a La Ligában rossz sorozatban vannak, ám ennek ellenére is a felsőházban tartózkodnak. A legjobb nyolcban a manchesterieken kívül még egy angol csapat lesz ott: az Arsenal a prágai Slaviával mérkőzik meg.

A legnagyobb figyelem talán az amszterdami Ajax és a Roma összecsapására irányul. A hollandok hazai pályán elképesztő, 11 meccses győzelmi szériában vannak. A Roma az olaszok becsületéért küzd, hiszen a fővárosi gárda az egyetlen Serie A-s klub, amely még talpon van a nemzetközi kupaporondon. A felsoroltakon kívül még a zágrábi Dinamo is pályára lép. A horvátok ellenfele a spanyol Villarreal lesz. A zágrábiak az előző körben az El egyik legnagyobb meglepetését okozták azzal, hogy egy parádés meccsel kiejtették a Mourinho vezette Tottenhamet. A Dinamo legjobbja azon a találkozón a mesterhármasig jutó Oršić volt, akire most a Sárga Tengeralattjárónak is figyelnie kell.

A visszavágókat az El-ben is jövő héten, csütörtökön játsszák. Az elődöntőket április 29-én és május 6-án rendezik, a döntő pedig május 26-án lesz Gdańskban.