2024. március 19., kedd
KERÉKPÁROZÁS

Dobogón a szerb lány

Második helyen végzett a belgiumi Ronde de Mouscron egynapos női viadalon Jelena Erić. A Movistar csapat 25 éves szerb versenyzője a néhány tíz fős élbollyal tudott maradni a befutóig, a technikás utolsó kilométeren belül remekül helyezkedett, és végül csak az olasz Chiara Consonni hajrázott nála gyorsabban. Az ötszörös szerb bajnoknak ez az egyik legjobb eredménye nemzetközi versenyen.

Baszkföldön két szakasz után Primož Roglič vezette az összetettet, a szlovén a nyitónap időfutamán nem talált legyőzőre, a második szakaszon pedig a szólószökevény győztes Alex Aranburu utáni csoporttal ért célba. Az összetettben a harmadik etap előtt nem voltak komoly időkülönbségek, tegnap is emelkedős befutó volt műsoron.

Végeredmény, Ronde de Mouscron (Mouscron–Mouscron, 121,2 km): Chiara Consonni 3:24:56 óra, Jelena Erić, Maria Martins a. i. stb. Baszk Körverseny, 1. szakasz (Bilbao–Bilbao, 13,9 km): Primož Roglič 17:17 perc, Brandon McNulty +2, Jonas Vingegaard +18 mp stb. 2. szakasz (Zalla–Sestao, 154,8 km): Alex Aranburu 3:45:32 óra, Omar Fraile +15 mp, Tadej Pogačar a. i. stb.