2024. március 28., csütörtök
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Silva-féle módszer, agykontroll

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Üdvözletem, amióta használom az ön által megadott Grabovoj-számokat, sok információhoz jutottam, előrehaladást értem el. E számokat írtam fel az óratükörre, vagyis a bagua tükör hátuljára, amellett e számokat a kancsó alá tettem, melyben a kristályt, vagyis a kristályos vizet tartom, és fogyasztom azt, így megduplázva a víz hatását. Emellett elképzelem ezeket a számokat, koncentrálok rájuk, naponta néhány percig, két alkalommal, s az életem pozitív irányba indult el.
– Igen, ahogyan mondtam is önnek, ezek a Grabovoj számsorok a rezgéseken keresztül hatnak. Minden számnak megvan a saját rezgése, s Grabovoj tudós úgy kombinálta a számokat egymás mellé, hogy olyan számsorokat hozzon létre, melyek bizonyos dolgok frekvenciáit utánozzák. Így ismerik fel egymást ezek a rezgések. Tehát, amikor mi egy számsorra koncentrálunk, sőt megerősítve azt, olyan vizet iszunk, ami e számokon van, a mi esetünkben ezt még megerősítettük a beavatott kristállyal, melyet szintén e célra programoztunk be, akkor ezek a rezgések nagyon erősek, s olyan embereket, olyan eseményeket és olyan információkat vonzanak be életünkbe, melyeknek szintén ilyen a rezgésük. A két rezgés felismeri egymást, egy hullámhosszon vannak, együtt rezonálnak. Ez a rezonálás az, ami meghozza az óhajtott dolgot.
– Értem már, hogy hogyan történnek a dolgok. Két kívánságom már teljesült is. Nos, ahogyan egyszer említette, fontosak azok a dolgok, melyeket kis időn belül több helyről hallunk, ami többször megjelenik rövid időn belül. Így jártam én most a Silva-féle módszerrel. A Silva-féle metódus érdekelne, kérem mondjon róla néhány dolgot. Rendeljek-e könyvet, vagy várjam ki azt, hogy legyen ismét tanfolyam, esetleg megtanulhatom másképpen is?
– Most nincsenek hivatalos tanfolyamok, ám az én levelező tanfolyamom az ezotériával kapcsolatban ezt is magában foglalja. A könyvek akkor javasoltak, ha már túljutott az alapdolgokon. Tehát az agykontroll megteremtője José Silva, egy texasi szegény családból származó ember. Az ő módszerét 1969-től alkalmazzák a világban. A módszer az alfa agyhullámokon alapszik, melyet közvetlen elalvás előtt vagy ébredés után érzünk, amikor az agyunk 7–14 Herzen működik. Ezen a szinten teremtjük meg a jövőnket. Ezért nem szabad elalvás előtt a problémáinkra gondolni, mert akkor azt növeljük. Viszont a megoldására ekkor programozhatjuk be agyunkat, vagy a boldogság megteremtésére is ekkor végezhetünk gyakorlatokat. Természetesen a tanfolyamon (a levelező tanfolyamon is) meg lehet tanulni, hogy hogyan érhetjük el ezt a szintet nemcsak e két pillanatban, hanem a nap bármely időszakában is.
– Mi mindenre használhatjuk ezt a módszert?
– Az agykontrollal céljaink zömét el tudjuk érni. Ez a módszer jó a stressz levezetésére, az alvászavar megszüntetésére, fájdalmak enyhítésére, memória fejlesztésére, jobb döntéshozatalra, szokásaink megváltoztatására, szavak nélküli kommunikációra, mások pozitív befolyásolására, növények, állatok befolyásolására, intuíció fejlesztésére, konkrét cél elérésére, választ kapni tudatalattinktól.
– Bizonyára több technika létezik e célok elérésére. Melyek a legismertebbek?
– Van az elmetükre-technika. Itt elképzelünk magunk előtt egy sötét keretű tükröt, amelyben a pillanatnyi problémánkat látjuk. Ezt csak legelőször tesszük meg, legtöbb egy-két percig gondolunk erre. Ekkor elmozdítjuk a tükröt balra, kitöröljük a rossz képet, s a sötét keretet egy csillogó fehér keret váltja fel. Ekkor elképzeljük a tükörben a célunkat, a probléma megoldását, tehát a végső célt. Nem érdekel bennünket az, hogy hogyan jutunk odáig, a lényeg az, hogy tudjuk pontosan, hogy mit szeretnénk. Ezt minél élénkebben tegyük meg, minden kis részlettel. Ismételgessük, minél nagyobb hittel, elvárással. Képzeljük el a színeket, az illatokat, a hangokat, mit mondanánk mi, mit mondanának mások, vigyünk bele minél több érzelmet, azt az örömöt, melyet éreznénk, ha éppen most történne meg ez a dolog. Tehát tetessük magunkat, hogy most történik. Így adjuk ki magunkból azt a rezgést, amely együtt fog rezonálni azzal, amit be akarunk vonzani. Mondjuk ki a célunkat a személyes névmások minden formájában, például: én, Lajos nyertem ötszáz eurót, te, Lajos nyertél ötszáz eurót, ő, Lajos nyert ötszáz eurót, mi Lajossal nyertünk, Lajossal nyertetek, Lajossal nyertek ötszáz eurót. Ugyanezt ismételjük el mind a három igeidőben (jövő, jelen, múlt, legjobb pont ilyen sorrendben), tehát mondjuk ki: én, Lajos nyerni fogok ötszáz eurót, én, Lajos épp most nyerek ötszáz eurót, én, Lajos nyertem ötszáz eurót. Majd folytatjuk: te, Lajos nyerni fogsz...
– Értem, tehát ez benne a trükk: nemcsak rágondolni, nagyjából, hanem ilyen részletesen foglalkozni vele. Meddig kell ezt csinálni?
– Mint mindenre, hogy a tudatalattiba bevésődjön, legkevesebb három hétig, de legjobb három hónapig. Azután jöhet egy másik cél, akár már megvalósult ez a kívánság, akár még nem. Lelki szinten ezt megteremtjük három hónap alatt, azután pedig a megfelelő csillagálláskor megjelenik az életünkben, vagy így, vagy hasonlóan. Egy célra azonban ajánlatos néhány módszert bevetni.
– Tehát milyen módszerek vannak még?
– Van még a három ujj technika, van a szubjektív kommunikáció, a pohár víz technika, az alváskontroll, az ébrenlétkontroll, fájdalomcsillapítás, ártalmas gondolatok és érzelmek eltávolítása a mentális képernyőn keresztül, vízprogramozás, ötlépéses sikerbevonzás stb.
– Érdekel a dolog. Szeretném elvégezni a levelező tanfolyamot.