2024. március 29., péntek

Sporttagozat indul az Óbecsei Gimnáziumban

A jelentkezés április 12-én kezdődik és 16-áig tart

Óbecsén minden középiskolában lesz lehetőség magyar nyelven tanulni ősztől, magyar anyanyelvű leendő cukrászok, kereskedők, pénzforgalmi ügyintézők, lakatosok, hegesztők, gépi megmunkálás operátorai és jövendő IT-elektrotechnikusok ülhetnek az iskolapadokba. Az Óbecsei Gimnázium a szokásos szerb és magyar tannyelvű tagozatok mellett egy újdonsággal is szolgál, ugyanis szeptemberben itt szerb tannyelven sporttagozat nyílik.

– Ezen a tagozaton az órarendet a diákok reggeli és esti edzéseihez igazítjuk majd, és a tanítás a két váltás között lesz. Bár az általános jellegű tagozathoz képest itt nagyobb óraszámmal szerepel a sport és egészség, valamint a sport és edzés nevű tantárgy, ez nem megy majd a gimnáziumi oktatás rovására. Azok, akik ezt a tagozatot választják, könnyen továbbtanulhatnak valamelyik testnevelési karon, de a gimnáziumi jellegű oktatásnak köszönhetően minden más egyetemi szakra is felvételizhetnek – jelentette ki Miodrag Basarić igazgató.

A sporttagozatra elektronikus úton április 12-e és 15-e között lehet jelentkezni a http://mojasrednjaskola.gov.rs oldalon, személyesen pedig április 15-én és 16-án az Óbecsei Gimnáziumban (Zöldfás u. 13.). Ha több mint húsz diák jelentkezik, a rangsorolást a sporteredmények alapján végzik el. A gimnázium sporttagozatának a nagykövete Szerbia egyik legsikeresebb úszója és az Óbecsei Gimnázium egykori tanulója, Szilágyi Csaba lett.

Az Óbecsei Gimnázium nagy reményeket fűz az új tagozathoz (Fotó: Fehér Rózsa)

Az Óbecsei Gimnázium nagy reményeket fűz az új tagozathoz (Fotó: Fehér Rózsa)

Az Óbecsei Gimnáziumban őszre is indul egy általános magyar tagozat.