2024. április 25., csütörtök

Ma van a romák világnapja

A roma világnap alkalmából, melyet április 8-án, vagyis ma tartunk, Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap fogadta a Roma Nemzeti Kisebbség Nemzeti Tanácsának küldöttségét Dalibor Nakić elnök vezetésével. A találkozón szó esett a nemzeti kisebbség helyzetének javításáról, különösen az oktatás, a foglalkoztatás és a társadalmi helyzetük terén.

Ljiljana Mihajlović, a Roma Inklúziós Iroda vezetője emléklapot adott át Mirovićnak, a vajdasági romák helyzetének javításában való közreműködéséért.
A tartományi kormány épületében tartott ülésen kiemelték, az elmúlt években sokat tettek azért, hogy javítsák a vajdasági romák életkörülményeit, de ez csak a folyamat kezdete.

– A tartományi kormány elkötelezett az olyan programok megvalósítása mellett, amelyek hozzájárulnak a roma nemzeti kisebbség és a Vajdaságban élő összes többi nemzeti kisebbség helyzetének előremozdításához – hangsúlyozta Mirović.

– A találkozón megvitattuk eddigi eredményeinket, valamint azt, hogy mit kell még tennünk a romák helyzetének javítása érdekében – mondta Dalibor Nakić, aki szerint a tartományi kormány támogatása rendkívül fontos.

A megbeszélésen részt vett Szakállas Zsolt tartományi kormányfőhelyettes, oktatási, jogalkotási, nemzeti közösségi titkár, valamint Jelena Jovanović tartományi képviselő.