2024. március 29., péntek

Mišelukon épül az új Covid-kórház

Újvidék szerémségi részén épül fel az új Covid-kórház, amely később, a mostani tervek szerint, városi kórházként működik.
Miloš Vučević, Újvidék polgármestere tegnap azt nyilatkozta a 021.rs hírportálnak, hogy az új Covid-kórházat annak a területnek a közelében építik fel Mišelukon, ahol a motorok és a személygépkocsik szerelmesei szoktak gyülekezni. Ettől a területtől Pétervárad irányában, kb. 120 méterre építik meg az új kórházat, az építkezési munkálatok várhatóan április 20-a körül kezdődnek.

A legújabb területrendezési terv szerint az új kórházat 30.000 négyzetméteren építik meg, a háromemeletes objektum közelében egy parkot is kialakítanak.
A kijelölt területre már megérkeztek a munkások és elkezdődtek az előmunkálatok, a bekötőutakat kőtörmelékkel szórták le, így a munkagépek könnyebben megközelíthetik az építkezési részt.

Az új Covid-kórházat Újvidék szerémségi oldalán, a Mišeluk városrészben építik meg, nagyjából ott, ahol a motorosok szoktak gyülekezni

Az új Covid-kórházat Újvidék szerémségi oldalán, a Mišeluk városrészben építik meg, nagyjából ott, ahol a motorosok szoktak gyülekezni

Az új Covid-kórház 600 férőhelyes lesz, és hasonló méretű, mint a kruševaci vagy a batajnicai Covid-létesítmény. Az új Covid-kórház a pandémia után az egészségügyi rendszerben marad, a terv szerint közkórházként működhet tovább.

Aleksandar Vučić államfő azt nyilatkozta hétfőn, hogy 14 nap múlva lehelyezik a kórház alapkövét, a munkálatok 4 hónapot vesznek igénybe.
Újvidék polgármestere előzőleg elmondta, hogy azért jelölték ki Újvidéket az új Covid-kórház helyszínéül, mert ezzel a lépéssel lefedik Észak-Szerbiát, továbbá azért is, mert a tartományi székvárosnak olyan szakkáderállománya van, amely az új kórházban alkalmazható munkaerőként.