2024. március 28., csütörtök

Öleljük meg ismét egymást!

Ma és holnap bejelentkezés nélkül is fel lehet venni az oltást Óbecse községben

Öleljük meg ismét egymást! elnevezéssel indított oltásnépszerűsítő kampányt a Vajdasági Közegészségügyi Intézet, s ennek keretében több helyen is előzetes bejelentkezés nélkül lehet felvenni a koronavírus elleni oltást.

Óbecsén ma, épp az egészség világnapján lehet élni ezzel a lehetőséggel: 8-tól 13 óráig azok is felvehetik a sportközpontban kialakított oltóhelyen a kínai Sinopharm vakcinát, akik eddig nem jelentkeztek be oltásra, és ehhez csupán a személyi igazolványukra van szükség. Azok, akik mára kaptak időpontot, a megadott időben jelenjenek meg az oltóhelyen, azok pedig, akik telefonon vagy elektronikusan már jelezték, hogy szeretnék beoltatni magukat, várják meg az időpontjukat.

A kampány keretében kivételesen Bácsföldváron és Péterrévén is lesz oltás: a bácsföldvári rendelőben ma 13 és 18 óra között, Péterrévén csütörtökön (április 8-án) 8 és 13 óra között várják azokat, akik még nem kértek időpontot az oltásra.

Óbecse község területén tegnapig 9425 vakcinát adtak be a polgároknak, ebből 4161-en a második oltást is felvették már. A község területén eddig több mint 2700-an fertőződtek meg koronvírussal, és a nyolcszázhoz közelít az aktív fertőzöttek száma. A községi válságstáb nem közöl elhalálozási adatokat, de a temetést végző Komunalac Közvállalat adatai szerint az idei év első negyedében a 145 temetésből 28 alkalommal helyeztek kötelezően előírt bádogbetétet a koporsóba fertőző betegségben elhunytak esetében, tavaly viszont a 454 temetésből 26 esetben volt erre példa. A községi adatok nem teljes körűek, ugyanis Péterrévén és Bácsföldváron nem a közvállalat hatáskörébe tartozik a temetés.