2024. április 16., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Megjósolhatatlan párharc

Ma este (21) a BL-negyeddöntők legnagyobb rangadójával folytatódik a legrangosabb európai kupasorozat. A Bayern–PSG csata a tavalyi döntő ismétlése lesz. A bajorok hétvégén nyertek a Leipzig ellen a bajnokságban, ezzel a Budesliga-cím már a zsebükben van, míg a PSG derbit vesztett a Lille vendégeként, így a párizsiak pillanatnyilag csak másodikak a Ligue 1-ben. A németek sérülés miatt nem számíthatnak gólvágójukra, a lengyel Lewandowskira, de ott lesz a pályán Goretzka, aki a hétvégén is bődületes gólt szerzett. A PSG színeiben Mbappé lehet a legveszélyesebb a hazaiak kapujára, de a BL-ben még Neymar is szerepelhet – annak ellenére, hogy a Lille ellen jogosan kapott pirosat a bajnokságban.

Az este másik összecsapásán a West Bromwichtól meglepő, 5:2-es vereséget szenvedő Chelsea a portugál élvonal második helyezettjével, a Portóval méri össze erejét. Ezt a párharcot a járvány miatt Sevillában játsszák le.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Dembélé mentette meg a Barcát

A spanyol bajnokság 29. fordulójának zárómeccsén a Barcelona 1:0-ra legyőzte a kiesés elől menekülő Valladolidot, ezzel egy pontra megközelítette az élen álló Atléticót. A gránátvörös-kékek mezőnyfölényben játszottak, de a mindent eldöntő gólt csak a 89. percben sikerült belőni: Dembélé találata akkor érkezett, amikor a katalánok már emberelőnyben játszottak.

Angol bajnokság, a 30. forduló: Everton–Crystal Palace 1:1, Wolverhampton–West Ham 2:3. Az élcsoport: Manchester City 74, Manchester United 60, Leicester 56 pont stb. Spanyol bajnokság, a 29. forduló: Barcelona–Valladolid 1:0. Az élcsoport: Atlético 66, Barcelona 65, Real Madrid 63 pont stb.