2021. április 19., hétfő

Lončar: A szakma a védőoltás kötelezővé tételét ajánlja

A kórházakban stabil a helyzet, van elegendő férőhely minden kórházi kezelést igénylő beteg befogadására, nyilatkozta Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter. Megjegyezte, hogy egyre több súlyos kórképpel rendelkező páciens van az intenzív osztályon.

Az egészségügyi miniszter elmondta, hogy az elmúlt napokban jelentős mennyiségű oxigént használtak el az egészségügyi intézményekben, ezért az ország kénytelen naponta beszerezni belőle.

„Egyelőre sikerült biztosítani a pácienseink számára. Reméljük, hogy minden polgár betartja az intézkedéseket, és nagy számban oltatják be magukat” – tette hozzá a tárcavezető.

Mint mondta, fontolgatják, hogy kötelezővé teszik a koronavírus elleni védőoltás felvételét. A szakemberek ezt javasolják, hangsúlyozta.

„Ebben egyetértünk. A szakma ezt javasolja, és azon fogunk dolgozni, hogy ez az országban is megvalósuljon” – mondta Lončar.

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter korábban, még decemberben úgy nyilatkozott, a koronavírus elleni védőoltás nem lesz kötelező Szerbiában, s ugyanezt mondta Ana Brnabić miniszterelnök is.