2024. március 29., péntek

Megkezdődött a fokozatos nyitás

Hatályba lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozata – közölte a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.
Kiss Róbert alezredes elmondta: ehhez kapcsolódóan több új rendelkezés lépett érvénybe. A kijárási tilalom az este 10 és a reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
A március 8-án ideiglenes bezárt üzletek ismét megnyithatnak, ha az üzlet tulajdonosa, illetve üzemeltetője vállalja az új védelmi intézkedések betartását. A személyes megjelenést igénylő szolgáltatásokra korábban elrendelt intézkedések megszűnnek. Az üzleteket érintő négyzetméteralapú korlátozás a szolgáltatásokra nem vonatkozik – tette hozzá.
Az alezredes azt is elmondta, hogy továbbra is érvényben maradnak a maszkviselésre, vendéglátóüzletekre, szabadidős létesítményekre, szolgáltatási helyekre, szálláshelyekre, felsőoktatási intézményekre és a rendezvénytartásra vonatkozó intézkedések, ahogy a valamennyi schengeni belső határszakaszra ideiglenesen bevezetett határforgalom-ellenőrzés és határőrizet is – fejtette ki. (MTI)