2024. április 25., csütörtök

Tiltakozás a parlament előtt

Az Interneten Dolgozók Egyesületének képviselői két nagyobb sátrat állítottak fel a parlament előtti téren, emellett pedig több tíz kisebbet is és így blokkolják a Nikola Pašić tér egyik sávját – írja a 021.rs hírportál.
Az egyesület a tüntető megmozdulást a kormánynak az adóztatással kapcsolatos legújabb javaslatával való elégedetlensége miatt szervezte meg, a megmozdulás pedig április 10-ig tart. Elmondásuk szerint itt is fognak dolgozni.
Miran Pogačar, az egyesület elnöke kijelentette, hogy az esti órákban azért gyűltek össze, hogy a hideg idő ellenére is harcoljanak, és itt maradnak az elkövetkező három napban is.
Nem egyezünk a kormány javaslatával, sem a múltbeliekkel, sem pedig a jövőbeliekkel. A kormány egy lépéssel tovább ment, amikor 460 eurós bevételekről van szó, véleményem szerint pedig ez a probléma nemcsak azokat érinti, akik ennyit keresnek, hanem minden szabadúszót – mondta Pogačar.
Elmondta, hogy amennyiben szükséges lesz, akkor reagálni fog, amikor a javaslat a parlament elé kerül, és nem fog meghátrálni.
Kérelmezni fogjuk, hogyha lesz rá lehetőség, hogy a parlament előtt is felszólaljunk, hogy elmondhassuk az álláspontunkat és kifejthessük, hogy a javaslat miért törvényellenes és igazságtalan – tette hozzá Pogačar.
Kihangsúlyozta, hogy egyértelmű megoldást kell találni, amely mindenki számára méltányos. Holnap 11 órára újabb gyülekezést hirdetett meg a parlament épülete elé.
A zimonyi vendéglátók ötszáz szendvicset, ivóvizet és édességet adományoztak a tüntető freelancereknek. A tüntetésen több száz polgár vesz részt.

Amint arról korábban beszámoltunk, a kormány március utolsó napjaiban állt elő újabb javaslattal a szabadúszók ügyében, melyet az egyesület nem fogadott el, és újabb tüntetést jelentett be.