2024. április 25., csütörtök

Miroslav Aleksićet 19 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják

A belgrádi Felső Bíróság befejezte Miroslav Mika Aleksić ügyében indított nyomozást. A gyanú szerint a színész kilenc diákot erőszakolt meg, és szexuálisan zaklatott. A hírt a bíróság szóvivője, Ivana Rakočević erősítette meg a Tanjugnak.

Elmondta, hogy a nyomozás során összegyűjtötték a szükséges bizonyítékokat, kikérték a szakértők véleményét, ez alapján az elkövetkező napokban megtörténhet a vádemelés. Ugyanakkor a bíróság arról is dönt, hogy meghosszabbítja-e a vizsgálati fogságot Aleksić esetében. A férfit január 11-én tartóztatták le.

Aleksićet összesen 19 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

A szexuális zaklatás bűncselekményét pénzbírsággal vagy legfeljebb hat hónapig terjedő szabadságvesztéssel büntetik a hatóságok, ha kiskorú ellen követnek el bűncselekményt, az elkövetőt három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik. A nemi erőszakért különböző büntetéseket irányoznak elő, legalább két évtől 10 évig, öt évtől 12 évig, kiskorúak megerőszakolásáért pedig öt évtől 15 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

Aleksić cáfolta, hogy szexuálisan bántalmazta volna iskolájában az említett diákokat, többek között Milena Radulovićot, aki elsőként jelentette fel a rendőrségen.

Jugoslav Tintor, Radulović ügyvédje korábban a Tanjugnak azt nyilatkozta, hogy megerősítették a lányok vallomásainak hitelességét és érvényességét. Az áldozatokat szakértői neuropszichiáterek és pszichológusok szakbizottsága vizsgálta meg, amely arra a következtetésre jutott, hogy „nagy intenzitású pszichológiai szenvedést" éltek át.