2024. április 24., szerda

Akció a tisztább folyópartért

A városi önkormányzat közleménye szerint még pénteken megkezdődött a folyópart rendezése. A Horgász-szigettől a futaki töltésig húzódó szakaszt tisztítják meg. A munkálatok néhány napig tartanak, amíg teljesen ki nem tisztítják a Duna ezen szakaszát.

A szemét eltávolításának akcióját a városi önkormányzat a Čistoća Köztisztasági Közvállalattal, a Vajdaság Vizei Közvállalat kommunális felügyelőségével és a Vajdaság Erdői Közvállalattal együtt indította. A hulladék eldobálásával szennyeződik a termőföld, a talajvíz, a felszíni víz, megsemmisül a növény- és az állatvilág, valamint a kellemetlen szagok is terjengenek.

Mira Radenović, a városi önkormányzat tulajdon és tulajdonjogi, környezetvédelmi és energiatakarékosság tanácsának tagja köszönetet mondott mindazoknak, aki részt vett/vesz a tisztítási akcióban.

– Célunk, hogy megőrizzük a környezetünket, gondoskodjunk a természetről és növeljük a polgárok felelősségtudatát, valamint a társadalmi aktivitásukat is. Nagyon fontos, hogy a város minden része rendezett legyen, ez mindannyiunk érdeke – mondta Mira Radenović.
A közleményben felkérik a polgárokat, hogy a hulladékot az arra kihelyezett szemeteskukába dobják, és akkor a városnak ez a festőien szép része sem fog ennyire siralmas képet mutatni.