2024. március 28., csütörtök

Hurkacz meglepő diadala!

Hubert Hurkacz két hete a ranglista 37. helyezettjeként rajtolt Miamiban, és nagy meglepetésre, a nyílt korszak első lengyel teniszezőjeként győzött 1000-es rangú mestertornán. A 24 éves lengyel tegnap a lista 16. helyén találta magát, miután sorozatban legyőzte Kudlát, Shapovalovot, Raonićot, Cicipaszt, Rubljovot és végül a szintén váratlan döntős Sinnert. Érdekes, hogy Hurkacz és Sinner idén párosban társultak, és két tornán voltak negyeddöntősök, a vasárnap esti döntőben pedig mindketten az idei 2. és összesen 3. ATP-serlegért játszottak.

A Cagliariban tegnap rajtolt 250-es torna Györe László számára vagy kiváló alkalom a pontszerzésre, vagy pedig bemelegítő a soron levő salakpályás 1000-es tornákra. Ha Györe ott szeretne lenni a jövő heti monte-carlói tornán, a jelen állás szerint talán nem kell selejteznie, a benevezési listán ugyanis néhány lemondó után feltört az első tartalék helyére. A hercegségben alanyi jogon ott lehet Đoković – ma kezdi 315. hetét a ranglista élén –, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Momir Kecmanović és Fucsovics Márton is. Györe az 1. fordulóban a 23 breaklabdából négyet használt ki az olasz Federico Gaio ellen. A 2. fordulóban holnap egy újabb Federico, az argentin Coria vagy pedig a 6. kiemelt ausztrál John Millman következik.

Bár arra meglehetősen kevesen tartották esélyesnek, az ausztrál Ashleigh Barty megvédte a címet Miamiban, ami idei második, összesen 10. WTA-serlege. Barty a döntőben a sérüléssel bajlódó és feladásra kényszerült kanadai Bianca Andreescut verte, így szolid előnnyel maradt a női ranglista élén, riválisainak pedig jelezte, hogy szándékában áll minél tovább ott is maradni.

MIAMI. – A férfitorna elődöntőjében: Hurkacz–Rubljov 6:3, 6:4, Sinner–Bautista 5:7, 6:4, 6:4. Döntő: Hurkacz–Sinner 7:6, 6:4. Nők, döntő: Barty–Andreescu 6:3, 4:0 – feladás.
CAGLIARI. – A férfitorna 1. fordulójában: Györe–Gaio 6:4, 6:2, Geraszimov–Pella 6:4, 6:0.