2024. március 28., csütörtök
KERÉKPÁROZÁS

A szezon legnagyobb meglepetése

Amikor a vasárnapi Flandriai Körverseny utolsóként elöl maradt hetes bolyából ketten, Mathieu van der Poel és Kasper Asgreen tovább tudtak újítani, majd egyre meggyőzőbb különbséget kialakítva közeledtek a cél felé, kevesen fogadtak volna arra – vagy gyakorlatilag senki sem –, hogy a dán képes lesz lehajrázni az utóbbi évek egyik legerősebb és egyértelműen legrobbanékonyabb versenyzőjét. Asgreen azonban hosszú hajrát nyitott – tekintve, hogy rövidben esélye sem lett volna –, a nagy holland rivális az utolsó néhány tíz méteren elfogyott, így a szívós dán az egész szezon legnagyobb meglepetését okozva aratta pályafutása eddigi legnagyobb sikerét.

Spanyolországban a hegyesebb terepet kedvelő versenyzők az ötszörös Tour de France-győztes Miguel Indurain nevét viselő nagydíjon indulhattak, a viadal a veterán Alejandro Valverde győzelmével ért véget.

Végeredmény, Flandriai Körverseny (Antwerp–Oudenaarde, 254,3 km): Asgreen 6:02:12 óra, Van der Poel a. i., Greg van Avermaet +32 mp stb. GP Miguel Indurain (Estella–Estella, 203,2 km): Valverde 5:10:47 óra, Alekszej Lucenko +6, Luis León Sánchez +15 mp stb.