2024. április 20., szombat

Egekben a digitális fizetőeszközök értéke

A kriptovaluták piaci értéke elérte a két milliárd dollárt, az Ethereum ára ugrott meg a leginkább, vagyis a világ második legnépszerűbb digitális fizetőeszközéé – írja a Vajdasági RTV.

Valamennyivel több mint két hónap leforgása alatt a kriptovaluták piaci kapitalizációja megkétszereződött, derül ki az árakat követő CoinGeco oldalon megjelent adatokból. Ez a növekedés a kisebb és institucionális befektetők számának rohamos megemelkedésének köszönhető.

A világ legnagyobb digitális fizetőeszköze, a Bitcoin a teljes piaci kapitalizáció 50 százalékát teszi ki. Csak az idei év során a Bitcoin több mint 100 százalékos növekedést ért el, amely jelentősen hozzájárult a kriptovaluták teljes értékének megemelkedéséhez is.

Az elmúlt hónap során ez a digitális fizetőeszköz rekordnak számító 61 ezer dolláros értéket ért el, jelenleg pedig a CoinDesk adatai szerint ez az érték 58.800 dollár körül mozog. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a piac értékének növekedését az Ethereum megugrása határozza meg, amely a reggeli órákban az ázsiai kereskedelemben 2.151,25 dolláros történelmi magasságú árat ért el.

Az Ethereum az év kezdete óta 180 százalékkal erősödött meg a CNBC hírcsatorna közlése szerint. A vállalatok egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a kriptovaluták iránt, amelyet az is bizonyít, hogy az alkalmazásokat előállító kínai Meitu cég az előző hónapban az Ethereumba 22,1 millió dollárt fektetett be, ezzel pedig az első nagyvállalatok sorába állt, amelyek ezt megtették.