2021. április 21., szerda

Egeret találtak a fagyasztott zöldségben

Az Észak-Macedóniai Élelmezési és Állategészségügyi Ügynökség betiltotta a Szerbiából származó, KAM kereskedelmi lánc által készített Sunny Fantasy Royal mix elnevezésű fagyasztott zöldség forgalmazását, mert az egyik csomagolásban egy egeret találtak.

A fagyasztott zöldséggel és az egérrel teli serpenyőről készített fotót Ivan Čulakoski, a bitolai városi közgyűlés tanácsosa jelentette meg.

Az ügynökség által kiadott jelentésben felkérték a KAM kereskedelmi láncot, hogy fizikai szennyezés gyanúja miatt, hívja vissza az összes fagyasztott zöldséget Észak-Makedónia összes üzletéből, a polgárokat, akik vásároltak ebből a termékből, arra kérik, hogy óvatosan bontsák fel és nézzék át, és amennyiben idegen testet találnak benne, vigyék vissza és értesítsék az Élelmezési Ügynökséget.

Élelmezési és Állategészségügyi Ügynökség nem tett feljelentést az ügyben, azonban bejelentette, hogy rendkívüli ellenőrzést tartanak majd, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy visszavonták a fagyasztott zöldséget a kiskereskedelmi egységekből, valamint megvizsgálnak még néhány darabot ebből a sorozatból.