2021. július 24., szombat

Támogatás a bringázóknak

Az újvidéki önkormányzat, országunkban elsőként, több mint 1600 új kerékpár vásárlását támogatja, a polgárok a versenypályázat kiírása után nyújthatják be kérelmeiket.

A légszennyezettség csökkentése érdekében az újvidéki önkormányzatban úgy döntöttek, hogy a városi költségvetésben 8 millió dinárt irányoznak elő arra a célra, hogy a polgárok új kerékpárokat vásároljanak. A büdzsé átütemezése után további 10 millió dinárt különítenek majd el erre.
Emlékeztetőül: az Újvidéki Kerékpáros Kezdeményezés civil szervezet indítványozta, hogy az önkormányzat dolgozzon ki egy olyan támogatási rendszert, amelynek köszönhetően az újvidékiek könnyebben juthatnának új kerékpárhoz. Miloš Vučević, Újvidék polgármestere, továbbá a városi képviselő-testület elnöke is támogatta ezt a kezdeményezést, ezt követően született meg a döntés a támogatásról.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mikor írják ki a szóban forgó támogatásról szóló versenypályázatot, a városi Környezetvédelmi Hivatalban csak azt közölték, hogy a polgárokat idejében értesítik a legújabb fejleményekről a városi hivatal honlapján, és hogy a médiában is közzéteszik ezt a közérdekű információt.
A Dnevnik napilap honlapja emlékeztet arra, hogy a tervek szerint a polgárok a kerékpárok igénylését elvégezhetik majd a városi környezetvédelmi hivatal honlapján, ahol minden szükséges információt és űrlapot megtalálnak az applikáláshoz.

 újvidéki önkormányzat 18 millió dinárral támogatja az új kerékpárok vásárlását. A biciklizés nagyon népszerű az újvidékiek körében, ehhez a viszonylag jó kerékpárút-rendszer is hozzájárul
Az újvidéki önkormányzat 18 millió dinárral támogatja az új kerékpárok vásárlását

Az újvidéki önkormányzat hamarosan kiírja azt a versenypályázatot, amelyre civil szerveztek pályázhatnak, és az ilyen módon kiválasztott, nemkormányzati szervezet lesz majd megbízva a projekt megvalósításával.

A kerékpárvásárlás programja keretében azok a polgárok, akik új bicikliket igényelnek, és a listára kerülnek, az ország bármely kerékpárokat forgalmazó üzletében megvásárolhatják majd a kívánt kétkerekűt. A polgárok a számla bemutatásával igazolhatják majd a támogatás összegét.