2024. március 28., csütörtök

Bombariadó volt Újvidéken

Az újvidéki rendőrség ma lezárta a Heréskert (Detelinara) városrészben található Ilija Birčanin utca egy részét - tudta meg a 021 hírportál.

Mint, ahogy azt hírül adják, a helyszínen őrizetbe vettek egy személyt. A rendőrségre 17 óra környékén érkezett a bejelentés, miszerint Dalibor Bogdanović Boća volt újvidéki rendőr házának ajtajában bombát telepítettek.

Ellene és még 4 elkövető társa ellen (Vladica Rakić, Goran Kovačević Goranac, Nenad Stević és Božidar Bosnić) bírósági eljárás folyik, ugyanis még 2017-ben elrabolták Tiszakálmánfalváról Goran Cvijetićet.

Mozgósították az elhárítócsapatot, valamint több rendőrjárőr is ellenőrzést hajtott végre a környező autókon és az utcákban.

A hírportál emlékeztetett arra is, hogy a rendőrséghez már január közepén is érkezett bejelentés, hogy ugyanabban a bejáratban egy gyanús tárgyat fedeztek fel.

Dalibor Bogdanović két évvel ezelőtt már megsérült egy hasonló eset alkalmával, amikor is egy távirányítású bombával robbantották fel a BMW márkájú autóját, miközben hajtotta azt.