2024. április 25., csütörtök

Száznyolcvan beteg a szabadkai kórház Covid-részlegében

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai szerint az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Szabadka Város területén több mint 1300. A Szabadkai Közegészségügyi Intézet legutóbbi jelentése szerint az észak-bácskai körzetben egy nap alatt 103 személy koronavírus-tesztje lett pozitív. A legtöbb új fertőzöttet, 92-t Szabadka Városban regisztrálták.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A Szabadkai Közkórház hétfői jelentése szerint az elmúlt 24 órában az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében összesen 56 vizsgálatot végeztek el. 33 beteget további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt tizennégy, korábban a kórházban ápolt pácienst engedtek haza; ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében jelenleg 180 betegről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírusos megbetegedetteknek fenntartott részlegében 19 pácienst ápolnak, közülük tizenheten gépi lélegeztetésre szorulnak.

Azon személyeknek, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, a Szabadkai Egészségház Covid-rendelőjében kell jelentkezniük. A Harambašić utcában lévő rendelő mindennap 7 és 22 óra között áll a páciensek rendelkezésére.